Teamontwikkeling

Een goed functionerend team is een open team, waarin dat wat gezegd moet worden, ook daadwerkelijk gezegd wordt, waarin iedereen zijn mening mag hebben en uiten en kijken we gezamenlijk naar hoe de wijsheid van de hele groep ontwikkeld kan worden.

 

Dit principe komt uit de Deep Democracy methode, die is ontstaan in Zuid-Afrika. Met deze visie als onderlegger, kijken we gezamenlijk wat het team nodig heeft en hoe we het team verder kunnen ontwikkelingen. Verschillen worden pas een probleem wanneer iemand er het label goed of fout aan hangt. Daardoor kun je soms niet meer zien dat in beide kanten een waarheid zit.

 

Een sterk team ontstaat wanneer de onderlinge relaties open zijn, waardoor het veilig is voor allerlei meningen. Om dat te bereiken moeten we in gesprek gaan.

 

Jitske Kramer gebuikt de metafoor van goede kampvuurgesprekken. Geen vergaderingen meer, maar wel ontmoetingen. We doen dit voortdurend op een inclusieve manier, waarbij we ervoor zorgen dat iedereen een stem krijgt en er een combinatie van verschillende inzichten, beelden en perspectieven ontstaat.

 

Een onderdeel van dit traject is in samenwerking met de mannen van Identity Craft. We gaan de natuur in om met elkaar aan de slag gaan. We gebruiken hierbij werkvormen die de natuur aanbiedt. Met als doel een positieve teamcultuur te bewerkstelligen.

 

 

Tijdinvestering: 4 teamsessies van ...
Trainingsdata: In overleg
Locatie: Ede en Nationaal Park de Hooge Veluwe. (Het is ook mogelijk om op aanvraag elders in het land een teamsessie te organiseren.)
Aantal deelnemers: Zo groot als het team is.
Investering: Deze training geven wij op maat. Na een vrijblijvende intake maken we graag een passende offerte.

 

 

Teamontwikkeling
PDF – 1,3 MB 369 downloads